CV Prof. Dr. Ir. Louise Fresco

Louise FrescoNa een lange, internationale carrière bij de Verenigde Naties en de Wageningen Universiteit werd prof. dr. ir. Louise O. Fresco in juni 2006 benoemd tot universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Zij is distinguished professor aan de Wageningen University, lid van de KNAW en van drie buitenlandse Academies.

Louise O. Fresco is o.a kroonlid van de Sociaal-Economische Raad en lid van de Raad van Commissarissen van de Rabobank. Tevens is zij niet-uitvoerend bestuurder van Unilever, bestuurslid van het Koninklijk Concertgebouworkest, lid van de Praemium Erasmianum Foundation, lid van de redactieraad van De Gids en Trustee van de Shell Foundation .

Ze heeft negen niet-wetenschappelijke boeken in het Nederlands uitgebracht, waaronder drie romans en ze schrijft een tweewekelijkse column in de NRC. In oktober 2012 verscheen haar boek Hamburgers in het Paradijs. Voedsel in tijden van Schaarste en Overvloed. In 2012 stond zij op de 19e plaats in de Volkskrant Top 200 van meest invloedrijke Nederlanders en in de Trouw Top 100 Duurzaamheid 2012 op nummer 12. In 2009 werd zij als spreker uitgenodigd om bij TED in Palm Springs te spreken.

Dick de Zeeuw Lezing 2013

Prof. Dr. Ir. Louise Fresco spreekt de 3e Dick de Zeeuw lezing uit met als titel ‘Food is a serious issue’. De lezing vindt plaats op donderdag 5 september 2013. Meer informatie over de lezing vind je hier.